Sångarna

Papageno/berättare – MARTIN LISSEL

Martin Lissel är baryton och tonsättare som är utbildad vid Musiklinjen Kapellsberg, Operahögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Hamburg. Han har framförallt utmärkt sig i konsertrepertoaren i bla. Brahms Requiem, Carmina Burana och Lyrische Symfonie men även i många moderna verk som Memory, Tartuffe och Tintomara. Som tonsättare är Martin känd för operan Nobody, som sattes upp av operasällskapet Kamraterna våren 2022

Nattens Drottning – ELLINOR OLMARKEN

Ellinor började tidigt sitt musikliv på Adolf Fredriks musikklasser och fortsatte sin sångarbana inom modern musik fram till studenten.  Sedan dess har hon frilansat som sångerska, skådespelerska och inläsare. Efter att ha funnit sin passion i operamusiken som knöt samman alla konstformer som Ellinor tidigare jobbat med, utbildade hon sig på Stockholm Operastudio 2014-2016 och därefter på Birkagårdens Folkhögskola 2016-2017. I höst kommer Ellinor att fortsätta sina studier vid SKH – Operahögskolan i Stockholm.

Tamino – FREDRIK HAGERBERG

Har tagit sin kandidat- och master-examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. 2020 gjorde Fredrik sin debut i den nyskrivna kammaroperan Tinget av Jonathan Sersam som uruppfördes i Dalby tingshus. Fredrik är en mottagare av Lasse Lönndahls sångstipendie och Uno Ebrelius stipendiet. I höst ska Fredrik börja studera vid Malmö opera Academy. 

Pamina – CLARA GUNGE

Clara Gunge är en lyrisk sopran uppväxt i sydvästra Danmark. Hon har sedan tidigare en kandidat i klassisk sång vid The Royal Academy of Music Aarhus, men flyttade år 2020 till Stockholm för at gå på SKH – opera (Operahögskolan), där hon nu studerar andra året på kandidatprogrammet och följer drömmen om att sjunga opera. På SKH opera har hon jobbat med rollar som Nedda i Leoncavallos Pagliacci, Ann Trulove från Stravinskys Rakes progress och Mimi från Puccinis La Boheme. Denna september gör hon sin debut på Kungliga operan som Annina i Verdis La Traviata, i samband med sin praktik på SKH.

Sarastro – JOSEF GOTTLANDER

Josef Gottlander är en svensk operabas som nyligen avslutat sin master på musikkonservatoriet i Århus. Hans sånglärare är Reinaldo Marcias och Bodil Øland. Några av de roller han har sjungit innefattar Sarastro i Mozarts Trollflöjten, Staatsanwalt Loering med Det Jyske Musikkonservatorium när de uruppförde Bent Lorentzens opera Der Steppenwolf i 2016. Josef var också cover till Karl när Den Jyske Opera uppförde den kritikerrosade operan Intet av David Bruce, där han även sjöng i kören.

Dam 1 – ALBA GUTIERREZ MALMBOM

Har studerat kammaropera vid Musik- och Operahögskolan, MDU. Alba har tidigare varit engagerad hos Smålandsoperan som Lucy i Menottis The Telephone och hos Läckö slotts opera som Gustav IV Adolf i Werles Tintomara. Till hösten ses hon som Nella Smålandsoperans uppsättning av Gianni Schicchi.

Dam 2 – SOFIE WINOLF

Tog sin Master 2019 på DKDM i Köpenhamn och har efter det bosatt sig i Funäsdalen. Hon har studerat bl.a roller som Donna Elvira i ”Don Giovanni”, Agathe i ”Der Freischütz” och Elsa i ”Lohengrin”.

Dam 3 – SARA BÄCK

Mezzosopranen Sara Bäck har studerat kammaropera vid Musik- och operahögskolan, Mälardalens Universitet. De senaste åren har Sara varit solist vid uppföranden av bland annat Johannespassionen av J.S. Bach och Requiem av Mozart med Stockholms Bachsällskap i Västerås Domkyrka samt solist vid flera Galakonserter med bl.a. Mälardalens orkesterakademi och Västerås Sinfonietta i Västerås konserthus. Sara har erhållit stipendier från bland annat Anders Sandrews stiftelse och Kungliga Musikaliska Akademien.

Monostatos – ERIK STILLESJÖ

Han har tidigare läst en kandidatutbildning inom klassisk sång vid Musikhögskolan i Piteå. Erik har sitt ursprung från Lycksele men är numera bosatt i Umeå. Han har många frilansuppdrag bakom sig, framförallt inom olika körverksamheter.